I Herslev, Gevninge og Kornerup gemmer sig både historiske og kulturelle bygninger. Når man træder ind i byerne, går der ikke mange sekunder, før man oplever det fine sus, der gemmer sig fra historisk tid. Uanset hvilke af byerne, man besøger, er der masser af ting at opleve for det historieinteresserede folk.

Som det første skal man sørge for at besøge kirkerne. De har nemlig hvert deres at byde på. De stammer fra cirka samme tid, men de har noget vidt forskelligt at byde på. Det er spændende at se nærmere på de anvendte byggematerialer, og skulle man have lyst til at deltage i et af kirkens arrangementer eller tilbud, så er det muligt. Efter et besøg i kirken, kan man bevæge sig mod de øvrige dele af den by, man besøger.

Få det hele med – gå en tur i byen

Vil man se alt det historiske i de fine byer, så er det bedst på gåben. Byerne har flere fine gårde og huse, og særligt i Gevninge er der rigtig mange bygninger fra gammel tid. Mange af disse stammer fra 1800-tallet, og det kan være spændende at se nærmere på konstruktionen.

Når man er i byerne, så må man heller ikke glemme at se nærmere på den smukke natur. Der er masser af plads til gode gåture efterfølgende, og her vil man også kunne opleve, at naturen har mange år på bagen. Den er smukt sammensat, og man finder meget fine terræner.

Efter et besøg i en af de tre byer – eller dem alle tre – vil man stå tilbage med nogle dejlige indtryk. Man kan også lade sig inspirere til at besøge endnu flere byer, der har noget tilsvarende at byde på. Det gælder om at leve livet – og historien er noget, der kan inspirere langt de fleste mennesker.