Herslev er en lille by med blot 223 indbyggere, og den ligger på Midtsjælland. Det er nemt at komme til byen – både med egen bil og med offentlige transportmidler. Byen ligger lige i nærheden af Roskilde Fjord og blot tre kilometer fra Gevninge og 10 km fra Roskilde.

I byen ligger Herslev Kirke. Den historiske bygning ligger i midten af byen, og der sker altid noget her. Der er nemlig mange arrangementer hver eneste uge, og kirken er velbesøgt af byens indbyggere. På kirkens hjemmeside kan man læse om de forskellige arrangementer.

Kirken er bygget mellem år 1050 og 1250, så den har en del år på bagen. Kirken blev bygget i Middelalderen på et gammelt offersted. Det var en dengang en kirke i træ, som man startede med at bygge. Kirken er dog siden da blevet udvidet gentagne gange, og 1400-tallet blev der tilbygget to sideskibe. Den dag i dag fremstår kirken i munkesten og frådsten.

Besøg den skønne kirke i Herslev

Har man lyst til den dejlig oplevelse fra historisk tid, så er kirken i Herslev et besøg værd. Den gemmer på mange gode minder. Både våbenhuset og tårnet er blevet bygget til for mere end 500 år siden. Døren ind til kirken er bygget i egetræ, og den er fra 1652.

I våbenhuset findes en præstetavle, der gemmer på megen historie. Her kan man nemlig finde navne og årstal på de præster, der gennem tiden har haft embede i kirken.

Døbefonten stammer helt tilbage fra 1250. Fonten har to døbefade, og det nyeste er fra 1616 og fremstillet i tin.

Kommer man til Herslev, skal man selvfølgelig besøge Kirken. Den har dagligt åbent, og man kan selvfølgelig også tjekke hjemmesiden ud for at se, om der er et arrangement, man gerne vil deltage i. Det kan alle nemlig.