Gevninge ligger på Midtsjælland, og i byen er der 1.664 indbyggere. Byen ligger i Gevninge Sogn, der ligger i det sydlige Hornsherred. Gevninge ligger i Lejre Kommune – blot 10 km fra Roskilde.

Byen rummer en kirke, der er etableret i gammel tid. Kirken har ugentlig mange arrangementer og tilbud. Her kan man kigge forbi, uanset om man bor i byen eller ej. Kirken ligger i den nordlige del af byen lige ved Lejre Å. Kirkegården strækker sig hele vejen ned til Gevninge Bygade, der ligger mod vest. Et kløvstendige afgrænser her.

Kirken blev bygget i årene omkring 1250. Byggestilen var sen-romansk og har sat sit præg på den måde, kirken fremstår i dag. Kirken er bygget af store mursten, som var de mursten, man brugte dengang. Stenene måler 28 x 13 x 8 cm.

I kirken er en væg, der adskiller skibet og roret. Denne væg kaldes for triumfvæggen. Væggen har også en bue – og denne kaldes derfor naturligvis for triumfbuen. Kirken har også en meget utraditionel udsmykning. Under loftet finder man nemlig en labyrint, der er tegnet i en rødbrun kalkfarve. Man kender denne type labyrint fra den græske ø Kreta, og her er den ofte malet over døre. Hensigten med den er, at den skal beskytte mod, at det onde kan trænge ind i huset.

Labyrinten i Herslev kirke blev populær

I 2012 blev kirken en del af forskeren Maria Sværds afhandling. Det gav selvfølgelig en øget opmærksomhed på kirken.

Tårnet mod vest blev bygget i 1514, og i 1863 fik tårnet murede gavle. Kirkens våbenhus er opført omkring 1500-tallet. Når man møder op ved indgangen til kirken, møder man en ualmindelig smuk dør. Den er fremstillet af egeplanker.

I 2019 var den smukke indgangsdør igennem en meget stor renovering. Den står derfor super skarpt den dag i dag.