Byen Gevninge er interessant for det historie-interesserede menneske. I byen finder man nemlig både gamle bygninger og huse, der stadig står rigtig flot. I byen har man blandt andet fundet et hjelmfragtment, der stammer helt tilbage fra 500 – 600-tallet. Der findes også mange andre arkæologiske fund i området. Nogle af disse tyder på, at Gevninge i sin tid har været forpost eller havn. Dette for kongerne i Lejre i årene 500 – 900.

Gennem tiderne har der været skiftende ejerskab over byen. I 1203 var Gevninge underlagt Aarhus Domkirke, og i 1244 under Roskilde Domkirke. I 1536 var byen underlagt kongen, og i 1688 ejedes de fleste af gårdene af det daværende Københavns Magistrat. De øvrige gårde var dengang ejet af hhv. Københavns Kommune, Ledreborg og Lindholm.

Se de skønne bygninger i Gevninge

Lægger man et besøg forbi byen, så skal man selvfølgelig have et kig på de fine bygninger fra gammel tid. Det gør man bedst ved at gå en tur igennem byen. Den har en passende størrelse til, at man kan nå rundt og se det hele på en halv dag. Man kommer til byen helt uden problemer. Gevninge er kendt for mange ting – og en herre, der er vigtig for byens historie, er Christian Tobiassen. Han var dyrlæge og smed i byen og blev født i 1828. Han skrev også en bog udgivet i 1900. Den dag i dag kan man stadig besøge den gård, han boede på – og den er perfekt bevaret. Denne gård går under navnet Dyrlægegården.

Vil man have tid nok til at opleve det hele i Gevninge, så skal man sætte mindst en halv dag af. På en sommerdag fremstår byens flottest, og vil man slappe lidt af, findes der flere steder, hvor man kan få lidt at spise. Gevninge er bestemt et besøg værd.