Kornerup ligger i Kornerup Sogn og hører under Roskilde. Byen ligger derfor på Midtsjælland og ligger i Lejre Kommune. I byen finder man blandt andet Kornerup Å – men selvfølgelig også Kornerup Kirke.

Er man interesseret i historiske bygninger, så er kirken i Kornerup et besøg værd. Kirken har en spændende historie, og den er bygget af gode og solide byggematerialer. Den er også blevet udvidet flere gange gennem årene. Kirken ligger i smukke omgivelser og er omgivet af dejlig natur. Det kuperede terræn gør et stort indtryk på de fleste besøgende. Man kan sagtens besøge kirken, selvom man ikke bor i området.

Kirken ligger smukt på en bakkekant. Fra Kirken er der udsigt ud over Kornerup Å og Kornerup Sø. Omkring kirken er der hegn til to sider. Kornerup Kirke er bygget i perioden 1000 – 1200, og man formoder, at den stammer fra slutningen af 1100-tallet. Kirken er bygget som en kullet kirke, dvs. uden tårn. Det samme er gældende for de fleste andre kirke fra den tid.

Besøg kirken – og få en dejlig historisk oplevelse

Kirkens ophav ligger ikke helt klart, og der er derfor delte meninger om det. Der er mennesker, der mener, at kirken blev bygget som en sognekirke for landsbyen. Andre mener, at Kornerup Kirke blev etableret som et kapel til den såkaldte Kornerupgård.

I kirken finder man et skib og et ror, der begge er romanske. Man finder også et smukt våbenhus, der også giver et stort indtryk til de besøgende. Man formoder, at klokkespiret kom til kirken i 1600-tallet. Kirkens nuværende spir er fra 1838, og det er blevet grundigt renoveret i løbet af de seneste år.

I våbenhuset finder man bænke langs væggene. De er bygget af munkesten – og her kan man få sig et lille hvil, når man kommer for at se kirken.